Pınar Arslan Demirci, 2007 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Üniversite yılları boyunca çocuk yuvaları ve çeşitli derneklerde gönüllü faaliyetlere katılmıştır. Lisans eğitiminin hemen ardından Koç Üniversitesi’nde Gelişim Psikolojisi alanında yüksek lisans yapmıştır. Bu sırada yoğun olarak çocukluk dönemi ve ebeveynlik tutum ve becerileri konularında çalışmıştır. Çalıştığı projelerde ve tez çalışmasında Türkiye’deki erken çocukluk dönemindeki çocukları ve yakın çevresinin etkileşimini anlamaya yönelik çalışmalar yapmıştır.
Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra 7 yıl boyunca Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nda (AÇEV) eğitim sorumlusu olarak görev almıştır. AÇEV’de, erken çocukluk ve okul dönemi çocukluk, ebeveynlik, cinsiyet eşitliği, farklılıklara saygı ve çocuk koruma konularında çeşitli sorumluluklar almıştır. Program ve eğitim içeriği geliştirme, süpervizyon, eğitimcilik, proje yönetimi, saha koordinasyonu bu sorumluluklardan bazılarıdır.
Sahip olduğu gelişimsel perspektifin yanı sıra klinik psikoloji alanında da uzmanlaşmak istemiş ve 2015-2018 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesinde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına devam etmiştir . Bugüne kadar, oyun terapisi, çocukların gelişimlerini değerlendirme, ebeveyn danışmanlığı, travmaya müdahale ve cinsiyet eşitliği konularında çeşitli eğitimler almıştır.
PORTA’da çocuklar, ergenler ve yetişkinler ile çalışmalarını sürdürmektedir. Psikoterapi çalışmalarını online şekilde gerçekleştirmektedir.